sâmbătă, 1 octombrie 2011

Terapii Energetice



    Sănătatea este unul dintre cele mai importante aspecte pentru fiinţa umană. Nu mai este necesara nici o introducere la acest capitol, ci doar amintirea faptului că o stare bună de sănătate nu poate fi menţinută în lipsa unei bune sănătăţi a spiritului, la fel cum nici angrenarea într-o activitate spirituală nu dă rezultate în lipsa unei bune stări de sănătate a trupului.

 Terapii energetice (Rita J.)
    Folosirea terapiilor prin vibraţie: presopunctura; cristaloterapia; homeopatia; terapia prin culoare; aromoterapia
    Cartea reprezintă un ghid indispensabil pentru obţinerea sănătăţii emoţionale şi fizice.
    Corpul uman este o baterie naturala care genereaza energie electrica in interiorul unui mediu ionic, fluid. Campul electromagnetic specific corpului uman este guvernat de legi ale polaritatii similare celor ale campurilor magnetice clasice. Prin intermediul sistemului nervos vegetativ, reactia emotionala stimuleaza producerea de catre glandele endocrine a unor microcantitati de substante chimice si preluarea lor de catre fluxul sangvin si tesuturi. Aceste substante chimice altereaza conductivitatea ionica a tesuturilor din corp. Prin urmare, emotia influenteaza in mod indirect polaritatea corpului, prin modificarea mediului ionic al celulelor si tesuturilor.
    Pentru a intelege modalitatile prin care emotia afecteaza anumiti muschi si anumite tesuturi, trebuie sa intelegem sistemul de circuite electrice ale corpului, numite de catre orientali meridiane.
    Meridianele corpului contin un lichid noncelular, cu curgere libera care transporta energia prin corp. Ele, desi sunt impartite dupa organele si tesuturile pe care le alimenteaza, alcatuiesc de fapt un circuit continuu, cu o singura bucla, care transporta prin corp energia electromagnetica.
    Acest circuit electromagnetic e alcatuit dintr-o retea de interconexiuni numite puncte de acupunctura. Aceste puncte sunt centri electromagnetici alcatuiti din celule mici, ovale, numite corpusculi Bonham. Punctele de acupunctura functioneaza asemenea rezistorilor dintr-un circuit electric, avand rolul sa ajusteze viteza si intensitatea fluxului energetic de pe traseul unui meridian. Atunci cand este perturbata polaritatea corpului, punctele de acupunctura din lungul circuitului reactioneaza pentru a regla fluxul energetic. Daca perturbarea polaritatii este recurenta sau cronica, fluxul din lungul meridianului afectat incepe sa influenteze muschii, tesuturile si organele care ii corespund.
    Exista 14 meridiane importante, din care 12 sunt meridiane principale au legatura nemijlocita cu organele interne iar 2 sunt meridiane depozit. Fiecare din meridianele principale alimenteaza un grup muscular somatic precum si un grup de tesuturi interne.
    6 dintre meridianele principale sunt yin si transporta in corp energie electromagnetica negativa, alimentand organele yin: inima, plamanii, ficatul, splina, rinichii si vasele de sange.
    6 dintre meridianele principale sunt yang si transporta in corp energie electromagnetica pozitiva, alimentand organele yang: stomacul, intestinul gros, intestinul subtire, vezica biliara, vezica urinara si glandele suprarenale.
    Starile emotionale care sunt in principal directionate catre altii sunt clasificate drept yang (mania, intoleranta, gelozia), in timp ce cele care sunt indreptate spre propria persoana, sunt considerate yin (vinovatia, depresia, rusinea).
    Emotia perturba echilibrul natural si fluxul energiei electromagnetice prin corp prin alterarea subtila a starii chimice a tesuturilor si modificarea conductibilitatii lor ionice.
    Emotiile yin inunda tesuturile din corp cu energie electromagnetica negativa. Congestia negativa blocheaza si dezafecteaza circuitele yang-pozitive, privand muschii si tesuturile alimentate de ele de energia respectiva.
    Emotiile yang inunda tesuturile din corp cu energie electromagentica pozitiva, golind de energie circuitele yin-negative, precum si muschii si tesuturile alimentate de acestea.